- Taivaallisen hyvää ruokaa! -

Enkeliravintola

Enkeliravintolan tarina

Vuonna 1880 Turun Taidemuseon viereen rakennettiin ihastuttava puutalo. Rakennus oli ensin asuinkäytössä, jonka jälkeen rakennuksessa on toiminut erilaisia liikeyrityksä. 1970-luvulta lähtien talo toimi taidegalleriana ja vuonna 1992 gallerian yhteyteyteen perustettiin pieni kahvila.

Kahvilan perustamisesta lähtien liiketoimintaa oli kehitetty suunnitelmallisesti kiehtovaksi ja omaleimaiseksi ravintolaksi. Runsaan kakkupöydän, taiteen ja antiikin avulla luotiin kahvilaan ainutlaatuista tunnelmaa. Vuonna 1994 talossa avattiin kolmen taiteilijan yhteisnäyttely nimeltään Enkelin Suudelma. Tällöin enkelit muuttivat taloon pysyvästi ja toiminta täsmentyi ravintolaksi. Enkelit pilkahtelivat tuolien selkänojissa, laseissa, ruokien nimissä sekä taiteena seinillä. Ravintolasalin viidellä peräkkäisellä huoneella oli jokaisella oma taiteilijansa, joiden teokset olivat myös myynniissä, kuten esillä olleet antiikkiesineetkin.

Vuonna 2013 joulukuussa Enkeliravintolan sikermään liittyi Luostarinmäen Käsityöläismuseon kahvila Kisälli. Pari viikkoa myöhemmin, vuoden 2014 alusta enkelit valloittivat myös Turun konserttitalon sekä ravintola Svenska Klubbenin 'Taivaallisen hyvällä ruualla!'. Itse Enkeliravintola siirtyi nukkumaan ruususen unta heinäkuun 2015 jälkeen ja tulee herätetyksi uudelleen, kunhan sille löytyy uusi ravintolan henkeen sopiva tila. Ravintolan tiloissa toimii nykyään arkkitehtitoimisto ja yksityiskoti.

Enkeleiden maailmanvalloitus jatkui 2016 keväällä kolmella uudella paikalla: Viherlahden leirikeskus Merimaskussa tarjoaa laadukkaita majoitus- ja ruokapalveluita. LounasPortti Naantalissa sekä LounasArena Kaarinassa vuorostaan tarjoavat 'Tavallisen hyvää ruokaa' lounastajille. Vuoden viimeisenä avauksena enkeleillä on ollut Åbo Svenska Teaterin ravintolatoiminna aloittaminen elokuussa 2016. Ja näillä näkymin lisää ei nyt sitten aivan hetkeen olekaan luvassa... :-D